Orascom do kraja godine kreće s gradnjom marine na Luštici

Bez autora
Jul 06 2011

Luštica development trebalo bi da do kraja godine dobije potrebne dozvole i počne gradnju marine, naselja i prvih infrastrukturnih segmenata na istoimenom poluostrvu. Potrebno je vrijeme da se vizija pretoči u crtež, a on u realne zgrade. Situacija je sada mnogo bolja, jer imaju čitav tim koji radi na dobijanju dozvola, pa se nadaju da će do kraja godine početi gradnju marine, naselja i prvih infrastrukturnih segmenata. Elitni turistički resort, čija je gradnja planirana na području Oblatnog, Radovića i Luštice, zadovoljavaće najstrožije kriterijume zaštite životne sredine i tradicionalne gradnje na ovim prostorima. Raspisan je i konkurs za idejno rješenje golf terena sa 18 rupa, kao i prva faza projekta biće završena 2015. godine. Veoma je važno što će Crna Gora u narednih nekoliko godina dobiti hotele visoke kategorije i značajne hotelske brendove sa jedne strane, a sa druge ekskluzivno turističko naselje, koje će biti zasnovano na konceptu održivog razvoja.

Orascom do kraja godine kreće s gradnjom marine na LušticiLuštica development trebalo bi da do kraja godine dobije potrebne dozvole i počne gradnju marine, naselja i prvih infrastrukturnih segmenata na istoimenom poluostrvu, najavili su danas predstavnici većinskog vlasnika, kompanije Orascom development.

Generalni direktor Orascoma, Samih Sawiris je, na predstavljanju ažuriranog Master plana projekta Luštica bay, ocijenio da je potrebno vrijeme da se vizija pretoči u crtež, a on u realne zgrade.

„Situacija je sada mnogo bolja, jer imamo čitav tim koji radi na dobijanju dozvola, pa se nadam da ćemo do kraja godine početi gradnju marine, naselja i prvih infrastrukturnih segmenata“, kazao je Sawiris, prenosi Mina business.

Izvršni direktor Luštice development, Samuel Meyer, naveo je da će elitni turistički resort, čija je gradnja planirana na području Oblatnog, Radovića i Luštice, zadovoljavati najstrožije kriterijume zaštite životne sredine i tradicionalne gradnje na ovim prostorima. On je dodao da je raspisan i konkurs za idejno rješenje golf terena sa 18 rupa, kao i da će prva faza projekta biti završena 2015. godine.

Ministar turizma i zaštite životne sredine, Predrag Sekulić, smatra da je veoma važno što će Crna Gora u narednih nekoliko godina dobiti hotele visoke kategorije i značajne hotelske brendove sa jedne strane, a sa druge ekskluzivno turističko naselje, koje će biti zasnovano na konceptu održivog razvoja.

„Radi se o veoma zahtjevnom planu posebno za investitore, koji su prihvatili sve sugestije, koje su se odnosile na ambijentalno uklapanje i korišćenje obnovivih izvora energije“, objasnio je Sekulić.

Predsjednik Opštine Tivat, Miodrag Kankaraš saopštio je da ne vidi nijedan razlog zbog kojeg detaljni planovi ne bi mogli biti završeni u predviđenom roku, kao i da je 23. oktobra dan kada praktično stupa na snagu ugovor. On tvrdi da je lokalna uprava uradila sve na otklanjanju prepreka u cilju unaprijeđenja poslovnog ambijent za taj projekat.

„Dobar dio imovinsko-pravnih sporova sa vlasnicima je završen, a na dobrom smo putu da se i ostali sporovi završe. Onaj dio što će biti uslov za zatvaranje transakcije 23. oktobra će sigurno biti završen“, zaključio je Kankaraš

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik